Beeld van Marja die aan het boetseren is

Marja Zwinkels – van Os (23 oktober 1959) is geschoold door lessen portret-, model- en vrij boetseren aan de Vrije Academie in Delft. Tot haar leermeesters behoren beeldend kunstenaar Anton Broos uit Haarlem en Cor Dam beeldend kunstenaar te Delft.

Vooral de lessen “vrij boetseren”, begeleidt door Cor Dam, waarin met name groter werk en verschillende technieken en materialen aan bod komen, hebben de basis gelegd voor de veelzijdige stijl van Marja. Mede door deze achtergrond en haar nieuwsgierigheid is zij bekend geraakt met bewerking van en uitvoering in verschillende materialen, zoals klei, was, gips, graniet en brons.

Heel herkenbaar voor haar werk zijn natuurlijke objecten, zoals mens en dier; realistisch opgezet met een abstracte twist. Door Cor Dam benoemd als zijnde Figu-stract; een combinatie van een figuratieve en abstracte vormtaal.

Marja heeft al meerdere keren op verschillende locaties in Nederland geëxposeerd, zoals bij Stadsgalerie Woudrichem, Botanische tuin te Delft, De Plataan in De Lier en Tavenu in Maasland.